Hayatın Anlamını Bulmak İçin 3 Yol

 

Her birimiz kendimize eninde sonunda şu soruyu sorarız: “Hayatımın amacı nedir ya da hayatın bir amacı var mıdır?” Hepimiz hayatta bir anlam ararız, hayatın anlamını sorgularız. Kendi hayatımızdaki anlamı aradığımız için elbette bu kişisel bir soru ve soruşturmadır.

Will Langford

Kişisel tecrübelerime göre hayatın anlamı, amacı ve varlığım için 3 muhtemel amaç var:

  • Yaşamanın biricik nedeni bizzat yaşamın keyif verici olmasıdır: Varlık olma. Belki de burada olmamızın sebebi sadece bilincin, belli bir insanın bedenindeki yaşamı ve bütün yaşam algılarını deneyimleyebilmesi içindir.
  • Başkalarının hayattan zevk almaları için yardım etmek ve hayat dersleri öğrenmek olabilir.
  • Hayat derslerini ve büyümeyi öğrenmek varoluşumuz için üçüncü olası sebebe bizi getiriyor: Belki bu bilincimizin büyüyebilmesi, ruhlarımızda saklanan dersler ile deneyimlerimizin zengin kaynaklarını öğrenebilmesi içindir.
  • Çalışmaların ve bilinç üzerine yaptığım araştırmalar, hayatın gerçek anlam ve amacının yukarıdakilerin hepsi olduğuna inanmamı sağladı!

    Her insan parçalardan oluştuğundan bilinçaltı zihin, bilinçli zihnin ve “Sevilenler” diye adlandırdığım daha yüksek benliğin her bölümünün büyümesi ve olgunlaşması hayatın gerçek amacıdır. Her bölüm, “Sevdikleriniz, Benliğiniz ve Onun İçinde Aileyi Bulma ve Yetiştirme” olarak açıkladığım olgunlaşmanın  farklı bir seviyesindedir. Parçaların toplamına neden bir aile denir? Çünkü birçok açıdan her bölüm, bütünlüklü bir insanın yalnızca bir parçası olsa da bu tam bir insan ailesine benzer.

    Bu inanç ve anlayış, bir klinik terapist ve bilinç araştırmacısı olarak yaptığım çalışmaların yanı sıra, metafizik ve bilim arasındaki bağıntıyı gören Dr. William Tiller gibi bilimin insanların çalışmalarını araştırmanın bir sonucudur. Ayrıca bu, meditasyon, dini tecrübe  ve soruşturma yıllarının da bir sonucudur.

    Çeviren Duygu Aydemir

    Kaynak: https://ezinearticles.com/11.02.2016

    Related Posts

    Sevilla, Fenerbahçe maçına hazır

    UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk maçında Fenerbahçe’yi konuk edecek Sevilla, hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Jorge Sampaoli yönetiminde tesislerdeki idmanın ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık…

    Akşener’in masayı dağıtmasının ardından Kaftancıoğlu’ndan, “Umutsuz olmayın” paylaşımı: Gidecekler

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, 6’lı Masa’da 5 liderin Kılıçdaroğlu’nun adaylığını desteklediğini, buna karşı çıktıklarını söylemesinin ardından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’ndan dikkat çeken bir…

    Halkla İlişkilerde Hangi Etik Teori Geçerlidir?

    Halkla ilişkiler çalışanları arasında etik karar verme konusunda bariz bir boşluk göze çarpmaktadır. Peki, bu alandaki profesyoneller neden etik kararlar alamıyorlar veya etik bir ses oluşturamıyorlar? Profesyoneller…

    Veri Simsarları Gizliliğinizi Nasıl Tehdit Ediyor?

    Veri simsarları ve kişisel bilgilerle ilgili sorularınız yanıtlandı. Eğer son birkaç ayda “veri komisyoncusu” terimini fark etmeye başladıysanız, yalnız değilsiniz. Ayrıntıları merak ediyorsanız, işte bilmeniz gerekenler. Bilgi…

    İşkolikler, Alışverişkolikler, Dijital Takıntılılar: Bağımlılıkta Sınırı Nereye Çekeceğiz?

    Beyin Taramalarının Görüntüleri Saat yönünde, sol üstten sırasıyla: Normal bir beyin, obez bir kişinin beyni, bir alkoliğin beyni, bir kokain kullanıcısının beyni… Bu görüntülerdeki parlak renkli alanlar,…

    Proje Yönetiminde Suskunluk Sarmalı

    Suskunluk Sarmalı kuramı, 1964 yılında bilim insanı Elisabeth Noelle Neumann tarafından ortaya konmuş bir kitle iletişim modelidir. Neumann’ın yaptığı deneylerle oluşturduğu bu kuram “Eğer bir ortamda bir grup…

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir