Finlandiya, Dünya Çapında Çevrimiçi Yapay Zekâ Eğitimi Verecek


Başlangıçta Fin vatandaşlarına yapay zekâ konusunda avantaj sağlayacak şekilde tasarlanmıştı, şimdi herkes kaydolabilir.

Geçen yıl Finlandiya, vatandaşlarını yeni teknoloji hakkında eğitmek amacıyla çevrimiçi hızlandırılmış yapay zekâ kursu başlatmıştı. Şimdi ise dünyaya bir Noel hediyesi olarak, altı haftalık programı herkesin kullanımına sunuyor. Açıkçası, bu Avrupa Birliği için bir hediye.

İlk olarak Fince çıkarılmış olan yapay zekâ kursu Elements of AI, tüm dünyanın erişimine açılmak üzere Avrupa dillerine çevrilecek. Sene sonunda AB başkanlığını devredecek olan ülke kursu bir armağan olarak bırakma çabasında.

Kurs AB dillerinde de olsa, kursa kimlerin katılabileceği konusunda herhangi bir coğrafi kısıtlama olmadığından gerçekten de dünyanın yararına olacak. Hızlandırılmış yapay zekâ kursu, 5,5 milyon nüfusa sahip ülkesinde on binlerce kişi tarafından ilgiyle kullanılarak kendini kanıtladı. Elements of AI isimli kurs şu an Estonca, İngilizce, Almanca, İsveççe ve tabii ki Fince dillerinde mevcut.

Yapay zekâ temellerini öğrenmek isteyen insanlar için halihazırda birkaç site var, ancak böyle bir şeyle ilgileniyorsanız Finlandiya’nın teklifi zaman ayırmaya değer görünüyor. Şık tasarımı ve her bölüm sonrası sunduğu kısa testleri ile yapay zekâ hakkında birçok farklı konuya el atan kurs, kullanıcılara felsefi uygulamalardan ‘bayesci olasılık’ gibi teknik konulara kadar birçok alanda bilgi vadediyor. Her bölümü 5 ila 10 saat kadar süren kursun tümünü bitirmek için gereken tahmini süre ise 6 hafta.

Kursu tasarlamaya yardımcı olan teknoloji danışmanı Megan Schaible, motivasyonun “Yapay zekanın birkaç elit kodlayıcıya bırakılmaması gerektiğini kanıtlamak” olduğunu söyledi.

 

Çeviren: Elif Akçay

Kaynak: theverge.com

Related Posts

Sevilla, Fenerbahçe maçına hazır

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk maçında Fenerbahçe’yi konuk edecek Sevilla, hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Jorge Sampaoli yönetiminde tesislerdeki idmanın ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık…

Akşener’in masayı dağıtmasının ardından Kaftancıoğlu’ndan, “Umutsuz olmayın” paylaşımı: Gidecekler

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, 6’lı Masa’da 5 liderin Kılıçdaroğlu’nun adaylığını desteklediğini, buna karşı çıktıklarını söylemesinin ardından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’ndan dikkat çeken bir…

Halkla İlişkilerde Hangi Etik Teori Geçerlidir?

Halkla ilişkiler çalışanları arasında etik karar verme konusunda bariz bir boşluk göze çarpmaktadır. Peki, bu alandaki profesyoneller neden etik kararlar alamıyorlar veya etik bir ses oluşturamıyorlar? Profesyoneller…

Veri Simsarları Gizliliğinizi Nasıl Tehdit Ediyor?

Veri simsarları ve kişisel bilgilerle ilgili sorularınız yanıtlandı. Eğer son birkaç ayda “veri komisyoncusu” terimini fark etmeye başladıysanız, yalnız değilsiniz. Ayrıntıları merak ediyorsanız, işte bilmeniz gerekenler. Bilgi…

İşkolikler, Alışverişkolikler, Dijital Takıntılılar: Bağımlılıkta Sınırı Nereye Çekeceğiz?

Beyin Taramalarının Görüntüleri Saat yönünde, sol üstten sırasıyla: Normal bir beyin, obez bir kişinin beyni, bir alkoliğin beyni, bir kokain kullanıcısının beyni… Bu görüntülerdeki parlak renkli alanlar,…

Proje Yönetiminde Suskunluk Sarmalı

Suskunluk Sarmalı kuramı, 1964 yılında bilim insanı Elisabeth Noelle Neumann tarafından ortaya konmuş bir kitle iletişim modelidir. Neumann’ın yaptığı deneylerle oluşturduğu bu kuram “Eğer bir ortamda bir grup…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir