Düşünce Gücünün Etkisi Telekinezi, Nesneleri Düşüncelerimizle Hareket Ettirmeye Çok Yakınız!

“Beyin Dalgaları vesilesiyle Uzaktan Zihin Kontrollü Meta-surface” başlığıyla gösterilen bir bilimsel makalede, meta-malzemelerin gerçek zamanlı, uzaktan ve kablosuz zihin kontrolüne yönelik adımlarını oldukça ileri bir boyuta taşıyor.

Şematik bir diyagram, insanların elektromanyetik dalgaları manipüle etmek için beyin dalgası kontrolünü kullandığını göstermektedir. Bu tekrardan yapılandırılabilir erişim, bitkinlik seyretme vb. şeklinde bazı açıklayıcı senaryolarda genişletilebilir.

Uzaktaki nesneleri hareket ettirmek için zihninizi kullanma tekniği olan telekinezi denildiğinde çoğumuzun aklına Yıldız Wars filmimizde yer edinen Anakin ve Luke Skywalker şeklinde Jedi şövalyeleri ya da X-Men filmindeki Profesör şeklinde kurgu karakterleri gelmektedir. Sadece, aslına bakarsak bilim adamlarının üstünde çalmış olduğu anahtar teknoloji meta-malzemeler denilen bir kavramdır.

Meta-malzemeler, muhteşem fizyolojik özellikleri sebebiyle birçok alanda yoğun ilgi görmüştür. Araştırmacılara yeni bir suni araç-gereç konsepti sunarak, gelişmiş fonksiyonel malzemelere canlılık kazandırmaktadır. Meta-malzemelerin iki boyutlu karşılığı olarak, meta-yüzeyler Elektromanyetik (EM) dalgaları manipüle etmede eşi benzeri görülmemiş bir özgürlüğe haizdir. Yerinde programlama kanalıyla, çoklu yada değiştirilebilir işlevlere haiz metayüzeyler (PM’ler) sensörlerle daha çok entegre edilebilir özellikte yada evvel tanımlanmış yazılım tarafınca çalıştırılabilecek özelliklerde dizayn edilmişlerdir.

Beyin dalgası sinyali çıkarma ve iletme sürecinde, TGAM modülü beyin dalgası sinyallerini çıkarır ve bu tarz şeyleri dikkat değerine dönüştürür. Ve dikkat bilgisi, Bluetooth modülünden, değerleri ayırt ederek değişik voltajlar veren Arduino’ya uzaktan iletilir.

eLight dergisinde gösterilen yeni bir makalede Profesör Shaobo Qu ve Profesör Jiafu Wang ile Singapur Ulusal Üniversitesi’nden Profesör Cheng-Wei Qiu liderliğindeki ortak bir bilim adamları ekibi, gerçek zamanlı kontrole doğru ilk adımı attılar. Bu adım metamalzemelerin uzaktan ve kablosuz zihin kontrolüne dayanıyor. “Beyin Dalgaları vesilesiyle Uzaktan Zihin Kontrollü Metasurface” başlıklı yazıları, bu hedefi gerçekleştirmek için bir çerçeve önermektedir.

Geleneksel olarak, insanların iştirakı çoğu zaman birçok senaryo için gereklidir. Bir insan metasüzü direkt zihniyle denetim etmelidir. Ek olarak, bir insanoğlunun beyninin düşünme sürecinde beyin dalgaları üreteceği de iyi bilinmektedir. Araştırmacılar, beyin dalgalarını toplamanın ve bu tarz şeyleri metayüzeylerin denetim sinyalleri olarak kullanmanın mümkün bulunduğunu ileri sürdü. Ek olarak kullananların metayüzey zihinleriyle nesneleri denetim etmelerine mümkün olabileceğini teorileştirdi. Ek olarak  bu meta yüzeylerin tepki oranını da artıracaktır. Bu gelişme, hakikaten akıllı metayüzeylere doğru oldukca büyük bir adım olacaktır.

Operatör, EM dalgalarının saçılmasını etkileyecek olan beyin dalgası modülü vesilesiyle metasurface kodlama dizisini uzaktan denetim eder. Kontrol, EM dalgasının insanların zihni vesilesiyle denetim edilebileceğini ortaya koyuyor.

Araştırma ekibi, beyin dalgalarını kablosuz olarak kullanıcıdan denetim aletine Bluetooth vesilesiyle ileterek uzaktan denetim sağlamış oldu. Amaç, PM’lerin EM yanıtını denetlemek için kullanıcının beyin dalgalarını kullanmaktı. Bu rotayı izleyerek, kullanıcının saçılma modelini denetim edebileceği bir yol gösterdiler.

Simüle edilmiş kontrol neticeleri, kullanıcının beyin dalgalarının, mühim seviyede daha iyi bir denetim oranı ve geçiş oranı ile sonucu direkt denetim ettiğini gösterdi. Bu, modellerinin piyasadaki mevcut herhangi bir model yada üründen oldukca daha üstün bulunduğunu gösterir. Ek olarak tasarımları, ekipmanlarının doğruluğunu çoğaltmak için daha da özelleştirilebilir.

Araştırma ekibi, bunu akıllı algoritmalarla birleştirmeyi ve gelecekteki süreçleri iyileştirmeyi umuyor. Çalışmalarının, zihin kontrollü öteki işlevsel yada oldukca işlevli meta-yüzeylere kolayca genişletilebileceğine inanıyorlar. Bunlar ilerde sıhhat seyretme, 5G/6G yazışma ve akıllı sensörler şeklinde çeşitli alanlarda uygulamalar bulabilir.

Tercüme

Mert KÜÇÜKVARDAR

 

İlgili yazı referansı

  • “Remotely mind-controlled metasurface via brainwaves” by Ruichao Zhu, Jiafu Wang, Tianshuo Qiu, Yajuan Han, Xinmin Fu, Yuzhi Shi, Xingsi Liu, Tonghao Liu, Zhongtao Zhang, Zuntian Chu, Cheng-Wei Qiu and Shaobo Qu, 11 June 2022, eLight.
  • scitechdaily.com/real-telekinesis-chinese-scientists-advance-toward-moving-things-with-our-thoughts/

Related Posts

Sevilla, Fenerbahçe maçına hazır

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk maçında Fenerbahçe’yi konuk edecek Sevilla, hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Jorge Sampaoli yönetiminde tesislerdeki idmanın ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık…

Akşener’in masayı dağıtmasının ardından Kaftancıoğlu’ndan, “Umutsuz olmayın” paylaşımı: Gidecekler

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, 6’lı Masa’da 5 liderin Kılıçdaroğlu’nun adaylığını desteklediğini, buna karşı çıktıklarını söylemesinin ardından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’ndan dikkat çeken bir…

Halkla İlişkilerde Hangi Etik Teori Geçerlidir?

Halkla ilişkiler çalışanları arasında etik karar verme konusunda bariz bir boşluk göze çarpmaktadır. Peki, bu alandaki profesyoneller neden etik kararlar alamıyorlar veya etik bir ses oluşturamıyorlar? Profesyoneller…

Veri Simsarları Gizliliğinizi Nasıl Tehdit Ediyor?

Veri simsarları ve kişisel bilgilerle ilgili sorularınız yanıtlandı. Eğer son birkaç ayda “veri komisyoncusu” terimini fark etmeye başladıysanız, yalnız değilsiniz. Ayrıntıları merak ediyorsanız, işte bilmeniz gerekenler. Bilgi…

İşkolikler, Alışverişkolikler, Dijital Takıntılılar: Bağımlılıkta Sınırı Nereye Çekeceğiz?

Beyin Taramalarının Görüntüleri Saat yönünde, sol üstten sırasıyla: Normal bir beyin, obez bir kişinin beyni, bir alkoliğin beyni, bir kokain kullanıcısının beyni… Bu görüntülerdeki parlak renkli alanlar,…

Proje Yönetiminde Suskunluk Sarmalı

Suskunluk Sarmalı kuramı, 1964 yılında bilim insanı Elisabeth Noelle Neumann tarafından ortaya konmuş bir kitle iletişim modelidir. Neumann’ın yaptığı deneylerle oluşturduğu bu kuram “Eğer bir ortamda bir grup…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir