Çevrim İçi Alışveriş Endüstrisi Üzerindeki Metaverse Etkisi

Metaverse, uygulamalarıyla ilgili merak nedeniyle küresel nüfus arasında günlük konuşmanın bir parçası haline geliyor. Ayrıca Facebook gibi büyük şirketler ve diğer birkaç şirket, bu yeni teknolojiyi piyasada aktif olarak destekliyor. Farklı şirketler bunu benzersiz amaçları için kullanıyor ve çevrim içi alışveriş endüstrisini de olumlu etkileyeceğini düşünebiliriz. Uygun Metaverse eğitimleri ile perakende sektörleri, AR ve VR gibi alt teknolojilerinden mümkün olan en iyi şekilde yararlanabilirler. Bununla birlikte sertifikalı bir blok zinciri uzmanı, blok zinciri teknolojisi sisteminin büyük bir parçası olduğu için Metaverse hakkında değerli bilgiler verebilir.

Metaverse’i Açıklayalım

Şu anda, Metaverse teknolojisini tamamen halka açıklamak için önemli miktarda veriye sahip olmasak da mevcut veriler, bunun AR ve VR dahil olmak üzere sanal bir dünya çerçevesi üzerinde çalışan bir 3D teknolojisi olduğunu gösteriyor. Ayrıca, sertifikalı blok zinciri uzman profesyonelleri; kullanıcıların başkalarıyla etkili bir şekilde etkileşime girmesine, çalışmasına, egzersiz yapmasına, öğrenmesine vb. olanak tanıyan bir sosyal alan yaratabileceğini iddia ediyor. Ayrıca Metaverse’i daha iyi anlamak için birincil blok zinciri eğitimine sahip olmak önemlidir. Bir yandan endüstri uzmanları, Metaverse tabanlı uygun bir ürünün icadının şu andan itibaren en az on yıl sürebileceğini belirtiyor. Birkaç kuruluş, deneyimlediğimiz mevcut VR teknolojisinden tamamen farklı olacak dijital platformlar geliştirmek için çalışıyor. Dahası, Metaverse bir kez başladığında, kullanıcıların istedikleri kadar kalmaları için yepyeni bir dijital dünya yaratacaktır.

Metaverse’nin E-ticaret Alanındaki Rolü

Metaverse, e-ticaret sektörüne tamamen gelişmiş bir sanal gerçeklik getirecek. Aslında çevrim içi alıcılar, kişiselleştirilmiş sanal avatarlarını kullanarak gerçek zamanlı olarak ilgilendikleri ürünlerle etkileşime geçebilecek.

Örneğin bir e-ticaret markası, Metaverse kullanarak dijital bir vitrin oluşturursa, alıcılar satın almak istedikleri ürünlere girebilir, keşfedebilir ve kontrol edebilir. Ek olarak, diğer kullanıcılarla etkileşime bile girebilecekler. Dolayısıyla bu, mevcut sanal ve fiziksel mağaza fikrimizi tamamen dönüştürüyor. Metaverse bize tamamen yeni bir alışveriş yöntemi sağlayacak, gelecekte tüketici davranış kalıplarını da etkileyecektir.

E-ticaret İçin Metaverse ile Artırılmış Gerçeklik

Gittikçe daha fazla tüketici sanal alışveriş deneyimlerini benimsemeye başladı. Bu nedenle, her türlü e-ticaret şirketi de trendi takip etmelidir. Hatta e-ticaret sektörünün en büyük isimlerinden biri olan Amazon, şimdiden VR ve AR teknolojilerini alışveriş deneyimine entegre ediyor. Bu teknolojilerin kullanımı nedeniyle Amazon, ürünlerini iki müşteriye hazır hale getiriyor. Dolayısıyla müşterinin karar verme sürecini olumlu yönde hızlandırıyor.

Amazon dışında, birkaç popüler mobilya ve ev dekorasyonu satıcısı da AR teknolojisi görüntüleme seçeneklerini kullanıyor. Bunu yaparak satıcılar, alıcılara, önce gerçeğe yakın denemelerden yararlanacakları için satın alma konusunda kendilerini güvende hissetmeleri için bir alan sağlıyor. Bu sayede satıcılar da yüksek fiyatlı satışlar yapabilmekte.

Zaten yenilikçi olan bu alana Metaverse’nin eklenmesi, çevrim içi satış endüstrisi için eşsiz bir şey getirecektir. Burada satıcılar, müşteriler için gerçek zamanlı olarak alışveriş yapabilecekleri daha sürükleyici sanal mağazalar oluşturabilecekler. Bu nedenle onlara maksimum kolaylık sağlayacak. Tencere setlerinden küçük aletlere, modadan kampa kadar pek çok ürün Metaverse mağazalarında yer alacak.

Metaverse’nin Geleceği

Dünya sosyal mesafeyi norm olarak benimserken, insanlar da daha iyi çevrim içi satın alma deneyimleri istiyor. Birçok şirket, örneğin müşterilerin ürünleri kendi tercihlerine göre şekillendirmelerine izin vererek kişiselleştirilmiş ürünler elde etmelerine olanak tanıyan, dijital olarak güçlendirilmiş yeni satış konseptleri geliştiriyor ve kesinlikle büyük e-ticaret işletmelerini, ürünlerini müşteriler için daha erişilebilir hale getirmek için bir yarışa sokuyor. Dolayısıyla Metaverse, dijital mağazaları fikrinin perakende e-ticaret endüstrisinde büyük bir hit olmasını bekleyebiliriz.

Son olarak mevcut dünya durumu, önümüzdeki günlerde dijital olarak daha anlayışlı bir dünya olacağının göstergesi. Bu nedenle, blok zinciri kurs programlarının yanı sıra Metaverse eğitiminin mevcudiyeti, gelecek nesillerin gençleri için yeni bir kariyer yolu olabilir.

 

Çeviren: Elif Akçay

Kaynak: Metaverse impact on the online shopping industry / Rashmeet Kaur

Related Posts

ESENYURT YEREL SEÇİM ANKET SONUÇLARI | Anketlerde hangi aday önde? Hamit Öncü mü? Ahmet Özer mi?

ESENYURT YEREL SEÇİM ANKET SONUÇLARI | Anketlerde hangi aday önde? Hamit Öncü mü? Ahmet Özer mi?felsefe – 21.03.2024

Garanti BBVA Marmara Denizi’nde deniz kirliliğiyle mücadele ediyor

Garanti BBVA Marmara Denizi’nde deniz kirliliğiyle mücadele ediyorfelsefe – 21.03.2024

Yazar Samiha Ayverdi’nin Vefatının Üzerinden 31 Yıl Geçti

Yazar Samiha Ayverdi’nin Vefatının Üzerinden 31 Yıl Geçtifelsefe – 21.03.2024

Hizan Kaymakamı Din Görevlileriyle Buluştu

Hizan Kaymakamı Din Görevlileriyle Buluştufelsefe – 21.03.2024

Bitlis Kaymakamı: İmamlarımızın hem dini hem de milli sorumlulukları vardır

Bitlis Kaymakamı: İmamlarımızın hem dini hem de milli sorumlulukları vardırfelsefe – 22.03.2024

Fransız yazar Tahar Ben Jelloun Türkiye’ye geliyor

Fransız yazar Tahar Ben Jelloun Türkiye’ye geliyorfelsefe – 13.03.2024

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir